Aninas făcătorul de minuni

„Iartă-mă, cinstite părinte, dar nu doresc să plec de aici”

                                           Sfântul Alexandru, Papa Romei

Avea doar 15 ani când a rămas orfan şi a căutat liniştea pustiei lângă râul Eufrat. A găsit în acel loc un sihastru care îşi ducea viaţa în sărăcie de bunăvoie şi care mânca o dată la 40 de zile. A îmlbânzit fiarele sălbatice şi oriunde mergea era însoţit de doi lei. Făcea minuni şi tămâduia, iar lumea a aflat de minunile lui şi venea să se vindece. Şi fiind secetă mare iar mulţimile însetând de arşiţa până şi apa de bâut se înmulţea pentru ca nimeni să nu înseteze. Citea gândurile oamenilor îndreptând nedreptăţile care se făceau şi a profeţit exat ziua când va pleca Dincolo. Era azi  16 martie fiind în vârstă de 110 ani.

                                 Hristodul făcătorul de minuni  „Robul lui Hristos” (1020-1093)

                                                  Cuviosul Hristodul                      

A intrat de tânăr în monahism iar pe vremea împăratului bizantin Alexie I Comneanul ( 1081-1118) zideşte pe insula Patmos unde a fost exilat sf. Ioan teologul care a avut revelaţia Apocalipsei o sf. mânăstire. Datorită cuceritorilor pâgâni din acea vreme a părăsit aceste locuri memorabile. A trecut la Domnul în această zi , iar  moaştele sale au fost duse în biserica ctitorită  dîn Patmos. Şi astăzi se fac acolo multe minuni prin mijlocirea sfântului.

pr. Zisu Iulian

Postat in Articole personale, Sfintii zilei de Parintele Zisu Iulianv. 3.0 Copyright © 2004-2013 Catedrala Navigatorilor. Web design & development Dan Crăciun.