Intru aceasta zi, cuvant al lui Zaharia Proorocul, catre bogatii cei nemilostivi

Dar voi n-ati voit sa luati aminte.

Asa graieste Domnul, Atottiitorul: „Faceti dreptate adevarata si purtati-va cu mila si cu bunatate fiecare fata de aproapele sau. Nu napastuiti pe vaduva, pe orfan, pe strain si pe cel sarman, si nimeni sa nu puna la cale faradelegi in inima lui impotriva fratelui sau.
Dar voi n-ati voit sa luati aminte, ci ati intors spatele cu indraratnicie si v-ati astupat urechile ca sa nu auda. Si inima voastra ati facut-o potrivnica sa nu asculte legea Mea. Jefuiti casele vaduvelor, asupriti pe cei saraci. Si v-ati invartosat inima ca diamantul, ca sa nu asculte legea si cuvintele pe care vi le-am trimis prin Duhul Meu, prin graiurile proorocilor de alta data. Deci, cand vor striga catre Mine, Eu nu-i voi auzi, asa cum strigand Eu, ei nu m-au auzit, zice Domnul Savaot.
Si voi trimite asupra voastra sabia maniei si va voi duce pe voi ca intr-un vifor si mai voi imprastia printre toate popoarele pe care nu le cunoasteti. Si va voi da pe voi in robie, si va voi inchide pe voi, ca pe Iehonia, in casa plangerii. Si cu manie mare Ma voi porni asupra voastra si tara cea placuta o voi da intru pustiire cu multa varsare de sange, necunoscand frate pe frate. Ca legea Mea ati defaimat si Biserica Mea ati spurcat-o. Si nimeni nu va fi miluit, de nu va veti pocai si de nu va veti curati cu milostenia”. Dumnezeului nostru slava!
( Proloage)

Postat in Cuvinte pentru suflet de Parintele Zisu Iulian



v. 3.0 Copyright © 2004-2013 Catedrala Navigatorilor. Web design & development Dan Crăciun.