O clipă de căutare.

Hambare pline, dar suflet gol!

                                             richfool.gif

Într-o lume efermeră, căutăm în zadar să ne găsim împlinirea în material. Ne aflăm într-un ocean al deşertăciunii, în care ne zbatem resemnaţi, uitând că în spatele aparenţelor se ascund mereu soluţii.
Preocupaţi de ziua de mâine, tindem să ne limităm, să rezumăm totul la azi, la material. Strângem roade, aşa zise bunătăţi de o zi, de o lună, sau pentru o viaţă, dar nu ne întrebăm la ce ne folosesc, Dincolo.
Cu mintea noastă limitată, ne imaginăm că timpul ne va aştepta, sau şi mai rău, că i ne putem substrage, că suntem peste tot si toate, controlorii unui destin inventat.
Trăim din iluzii pe care noi înşine ni le fabricăm ,,ce voi face, căci nu am unde sa mi strang roadele mele,, zicea bogatul căruia i-a rodit ţarina.
Într-o lume a consumului, ajungem să gândim strict material, uitând de suflet, de fapt, uitând de noi, de ceea ce contează cu adevărat.
Huma tinde să se caute pe sine tot în humă, omul cu toate că stătea cândva vertical, uită să se caute în cer, acum doar scormoneşte în pământ, după ceea ce pierduse într-o clipă de neatenţie, de ispită.
Bocetu-i amar întruchipează acum lacrimile multora, care secole de-a rândul căutau acel ceva, în spaţiu, fără să se întrebe dacă răspunsul nu fusese sădit, dintru început, chiar în ei.
Acum ai multe bunătăţi, strânse pentru mulţi ani! Ce frază deşartă, mincinoasă chiar! Ceea ce putem dobândi trudindu-ne o viaţă intreagă, pierdem într o clipă de neatenţie. Veselia trecătoare a acestei lumi este o mască perfidă, care ne amăgeşte, cu iluzia averii.
Nu ne va salva însă niciodată materia, este imposibil! Cum să fugim de noi înşine?
Renunţăm la multe vise, pe care le considerăm mult prea înalte, ne complacem în uzual, în banal, în grija zilei de mâine, uitând că suntem cladiţi cu alt scop.
Nu ne aducem aminte de condiţia noastra adevărată, decât atunci când că am atins ,,limita”. Deja ne-am trezit la Dumnezeu!
,, Nebune, în noaptea aceasta vor cere de la tine sufletul tău, iar cele ce ai strâns tu ale cui vor mai fi?”

pr. Zisu Iulian

Postat in Articole personale, Sfaturi duhovnicesti de Parintele Zisu Iulian



v. 3.0 Copyright © 2004-2013 Catedrala Navigatorilor. Web design & development Dan Crăciun.