"Spre Tine m-am aruncat de la nastere, din pantecele maicii mele, Dumnezeul Meu esti Tu." (Ps. 21, 10)


De mic copil am urmat calea Bisericii in localitatea Agigea, mergand la slujbele bisericutei din Eforie Nord.

Pomenesc pe dascalul Baciu Gheorghe, rugandu-ma pentru sanatatea Pr. Stanei Dumitru, indrumatorul meu cat si pentru parintii mei Zisu Constantin si Valeria.

Nici bunicii, nici parintii nu au fost membrii P. C. R., dimpotriva, bunicul din partea mamei socotit cheabur cu 40 ha de pamant, primar la vremea aceea, a avut mult de suferit.

Bunicul din partea tatalui era din Florina-Grecia, dar eu m-am simtit intotdeana roman. Am iubit Biserica si pe Dumnezeu, dar mi-a placut foarte mult sahul. Dovada inca din clasa a-VI-a generala eram campion judetean, reprezentand judetul Constanta in tabara nationala Pauleasa-Arges.

Am urmat Seminarul Teologic de la Buzau, numiti fiind si Promotia Cutremurului '77, apoi stagiul militar de 9 luni de la Piatra-Neamt. Si aici mi-am dat in petic, castigand concursul de sah pe jud. Neamt, pe care l-am reprezentat in Concursul National "Daciada" la Alexandria in anul 1978. Am absolvit Institutul Teologic la Bucuresti si datorita rezultatelor am fost repartizat ca preot in Constanta, Parohia "Sf. Imparati II" - la 1 februarie 1983.

Cu ajutorul lui Dumnezeu am zidit o Biserica Catedrala, o casa parohiala, un asezamant pentru copii orfani, cladire P+1 administrativa, dotarea unui studio parohial, pictarea Bisericii Capela si reamenajarea ei, clopotnita noua si alte dependinte.

Am fost preot misionar al Arhiepiscopiei Tomisului si timp de 4 ani inspector scolar in cadrul Inspectoratului Scolar Constanta.

Am prezentat emisiuni religioase pe cele trei posturi de televiziune locale timp de 9 ani.

Clipa de neuitat ramane pelerinajul la Ierusalim si Muntele Athos, la Locurile Sfinte si primirea la resedinta din Elvetia de Majestatea Sa Regele Mihai.

Am onoarea sa fiu duhovnicul parintilor presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Slujesc lui Dumnezeu si oamenilor, sunt un patriot si nu am facut compromisuri colaborationiste.

Pentru binele Bisericii am cedat parohiatul, lasand pe ceilalti conslujitori barem sa poata intretine acest asezamant ridicat spre slava lui Dumnezeu si a oamenilor.

Rog pe Bunul Dumnezeu sa ma invredniceasca sa slujesc Biserica si tara.

Acesta sunt si Ii multumesc ca exist.


Pr. Zisu Iulian